© 2018 ALIANCE národních sil

• ANS Facebook

Stanovisko ANS k výzvě Norberta Naxery k jejímu bojkotu

November 20, 2016

Dne 16.11. 2016 začal JUDr. Norbert Naxera vyzývat písemně k bojkotu Aliance národních sil.

Nejenže ve své agresivní výzvě používá naprosto lživé argumenty o konkrétních lidech a politických stranách, které s ANS spolupracují, ale na závěr svého drzého výplodu uvádí toto: „Chtěl bych je (zástupce některých politických stran a spolků) proto vyzvat, aby z Aliance vystoupili a přidali se k iniciativě Vlast, neboť zůstat v Alianci je ztráta času, energie a peněz, které by se daly věnovat na smysluplnější činnost.“

Prohlašujeme, že z ANS nebyl nikdo vyloučen, protože se jedná zatím o neformální sdružení. Již v loňském roce byly opakovaně oslovovány strany alternativní politické scény a také různé spolky a jednotlivci a seznamovány s návrhem projektu ANS. Od března letošního roku již probíhala v rámci ANS intenzívní jednání se všemi zástupci alternativní politické scény, kteří byli ochotni jednat. Postupně jsme však odstoupili od spolupráce s některými konkrétními lidmi a DSZ. RSČMS, Sjednocení, ČSR a Národní obroda zase opustily ANS.

Co se týče konkrétních lidí, důvody jsou následující: v rámci ANS prostě není místo na osobní urážlivé a pomlouvačné útoky vůči komukoliv. Sympatizanti ANS, kteří se snaží přiložit ruku k dílu, to dělají dle svých nejlepších schopností a možností.  Naprosto odmítáme jednat s lidmi, kteří útočí na své kolegy a veřejně je pomlouvají rozesíláním hromadných emailů nebo komentáři na facebooku nebo obvoláváním redakcí alternativních médií s pomluvami a podobně.

Zástupci RSČMS neustále útočili na ANS kvůli její údajné spolupráci s KSČM - což je nesmysl, vyplývající již ze samé podstaty struktury ANS.

Mgr. Aleš Hemer (Sjednocení) a Jiří Černohorský (Čest svoboda a respekt) odmítli spolupráci také z důvodů údajné spolupráce ANS s KSČM.

Národní obroda také zcela nelogicky vyčítala ANS spolupráci s KSČM a navíc nesouhlasila s bodem programu ANS - se zabráněním plánovaným sudetoněmeckým restitucím.

DSZ byla zvána na všechny akce ANS i na její kulaté stoly. Ze strany ANS byla také výrazně podporována v krajských volbách. Zástupci DSZ se jednání ANS zúčastňovali vždy, ale patrně pouze jako "agenti", kteří detailně kopírovali "know-how" ANS, aby vždy druhý den po kulatém stole ANS vydávali vše za "své" v rámci jejich projektu Vlast. A jako vrchol drzosti, začal zástupce DSZ JUDr. Norbert Naxera vyzývat stávající sympatizanty ANS k tomu, aby ANS opustili a přidali se k projektu Vlast.

JUDr. Norbert Naxera je věčný politický turista a společně s JUDr. Josefem Hörlem, který mimochodem kandidoval do Senátu za ČSNS, která je jednou z vůdčích sil ANS, plivou na každého především proto, že s nimi nikdo,  kdo je pozná, nechce (a v podstatě to ani není možné) spolupracovat.

Navzdory všem útokům však přejeme projektu Vlast (s centrem v Klenčí pod Čerchovem) jen to nejlepší, a to i přesto, že se de facto snaží národním zájmům škodit.

Za ANS:

Ing. Karel Janko, předseda ČSNS

Zbyněk Štěpán, předseda Národní prosperity

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D., předsedkyně Českého mírového fóra

______________________________________________________________________

Sympatizanti ANS jsou uvedeni zde:

Hlavní články

Stanovisko ANS k prohlášení A. Merkelové o tom, že pro vyhnání Němců po válce neexistovalo morální ospravedlnění.

June 21, 2018